Kilpailijoiden tehtävänä oli rakentaa jätekatos annetun piirustuksen mukaisesti. Kilpailusta kaksi parasta jatkaa valtakunnalliseen finaaliin Joensuuhun.

EKAMO kiittää kilpailun sponsoreita: K-Rauta Rautapertti, Imatran rautakauppa, Mechelin Oy, Würth, YIT, Starkki ja Rakennusliike Evälahti.
Tulokset

Hynninen
1.Juuso Hynninen, Keuda

Kilpailutehtävän sai ensimmäisten joukossa valmiiksi koko kilpailun voittanut, Järvenpään Keudasta tullut Juuso Hynninen. Juuso on ammattitaitokilpailuiden varsinainen konkari. Hän oli mukana semifinaalissa kolmatta kertaa. Molemmat edelliset kerrat ovat avanneet tien myös finaaliin, ensin Kuopioon ja sitten Jyväskylään. Kuopiossa hän oli viides, Jyväskylässä neljäs. Tällä kertaa harjoittelu kilpailuun jäi vähiin, sillä kaksoistutkintoa suorittavalla on lukion puolella menossa koeviikko. Ainoa harjoittelu oli edellisenä iltana. Tällä kertaa Juusolla oli kokemuksesta huolimatta perhosia vatsassa ja alussa hän tekin virheen. Väärän seinän paneloinnin hän onnekseen huomasi ja onnistui korjaamaan tilanteen melko ripeästi. Lopputulos ei hänen omasta mielestään ollut täydellinen, mutta kelpoinen kuitenkin. Ammattilukion paperit hän saa tämän vuoden lopussa ja sen jälkeen suunnitelmissa on armeija. Kaksoistutkintoa hän voi suositella lämpimästi kaikille ja Juuso tekisi saman koulutusuravalinnan uudelleenkin jos se olisi edessä. Taitaja finaalissa menestyneimmät saattavat jatkaa Euroskills ja WorldSkills uralle. Juuso naurahtaa: en kyseisestä urasta sen enempää haaveile, mutta jos joku kysyy, niin kyllähän siihen pitää suostua.

Havurinne
2.Henri Havurinne, PKKY


Jokitalo
3.Iiro Jokitalo, YSAO


Petäjä
4.Panu Petäjä, SALPAUS


Hämäläinen
5.Marko Hämäläinen, PKKY


LAuronen
6.Toni Lauronen, PKKY


Hippeläinen
7.Sami Hippeläinen, SALPAUS


Dyster
8.Pekka Dyster, EKAMO

Etelä-Karjalan ammattiopistoa kilpailussa edusti Pekka Dyster. Hän on kolmannen vuoden opiskelija ja mukana Taitaja-semifinaalissa jo toista kertaa. Viime vuonna Savonlinnassa hän jäi harmittavasti finaalin ulkopuolelle. Tähän semifinaaliin olisi ollut EKAMOsta muitakin tulijoita, mutta lajissa oli oppilaitoskohtaisten osallistujien määrä rajattu yhteen kilpailijaan ja kokeneimpana Pekka tuli valituksi. Pekan luokkakaveri osallistuu ensi viikolla muualla pidettävään muuraustöiden semifinaaliin. Pekka kertoo että kilpailupäivä meni mukavasti ja hän osallistuisi yhä uudelleenkin jos se vain olisi mahdollista. Toukokuussa ammattiin valmistuvalla on kuitenkin jo muita suunnitelmia: työpaikka on alustavasti sovittu vuoden loppuun asti ja sen jälkeen kutsuvat armeijan harmaat. Jatko-opintojen suhteen ei ole vielä minkäänlaisia suunnitelmia, sen näkee sitten.


Ihalainen
9.Tarmo Ihalainen, PKKY


Ruottinen
10.Ville Ruottinen, SAMIEDU


Vesa&Nora