Aamu alkoi ensimmäisellä semifinalistiparilla jo kello 7.30. Kotkalaiset Ramona Kari ja Valtteri Peltonen saivat kunnian avata tämän päivän kisan. Ensimmäisellä parilla oli mahdollisuus aloittaa työskentelynsä rauhassa, sillä kilpailijat oli porrastettu aloittamaan kahdenkymmenen minuutin välein. Kotkalaisten aloittaessa keittiössä ei siis vielä ollut muita.


1326364117_img-d41d8cd98f00b204e9800998e


Päivän ensimmäinen pari, kotkalaiset Valtteri Peltonen ja Ramona Kari, odottavat keittiöön pääsyä.


1326364191_img-d41d8cd98f00b204e9800998e


Valtteri aloittaa tehtävän kaalin pilkkomisella.


1326364401_img-d41d8cd98f00b204e9800998e


Ramona kaataa maitoa kattilaan ja kokeilee samalla, onko hellan toinen levy jo lämmin.


1326364483_img-d41d8cd98f00b204e9800998e


Kerroskiisselin valmistusta.


Päivän tehtävänä oli valmistaa henkilökunnan lounas tarjottavaksi opiskelijaravintola Samuliin. Kilpailijoiden tuli valmistaa lihapyöryköitä ohrakasvislisäkkeellä, karpalokastike, kaalimustaherukkasalaatti sekä kerroskiisseli. Jokaisen parin tuli myös kasata ruoista malliannokset sekä tuomareille maistettaviksi että yleisön ihasteltaviksi.


1326364583_img-d41d8cd98f00b204e9800998e


Jyväskylän Ria Turunen ja Lilja Sykiäinen kertaavat ohjeita.


1326364729_img-d41d8cd98f00b204e9800998e


Eilen pyöritellyt sämpylät odottavat uuniin menoa liinan alla.


1326364919_img-d41d8cd98f00b204e9800998e


Lilja ja B-parin välineistöä.


1326365142_img-d41d8cd98f00b204e9800998e


Tuomari Tiina Ainoa arvioi vielä paistamattomia sämpylöitä.


1326365314_img-d41d8cd98f00b204e9800998e


Kerroskiisselin ensimmäinen osa päätyy tarjoiluastioihin.


1326365418_img-d41d8cd98f00b204e9800998e


Päätuomari Arto Hakanen.


1326365580_img-d41d8cd98f00b204e9800998e


Tuomaristo seuraa kilpailijoiden työskentelyä tarkasti.

 

Oli mielenkiintoista seurata, kuinka eri tavalla parit työskentelivät. Toiset alkoivat ensin tehdä kiisseliä, toiset salaattia. Kilpailijoilla oli useita erilaisia työskentelytapoja. Uunien lämmetessä myös keittiöiden lämpötila nousi, ja yhä useampien semifinalistien saapuessa paikalle kiire kasvoi. Ruoan tuoksu alkoikin pian levitä kilpailutiloihin, kun sämpylät ja lihapyörykät alkoivat hiljalleen valmistua. Jälleen saattoi huomata, että ykköskeittiössä tunnuttiin olevan kiireisempiä kuin kakkoskeittiössä, jossa työt tapahtuivat verkkaiseen tahtiin.


1326365742_img-d41d8cd98f00b204e9800998e


Maiju Rintala ja Katariina Närhi Riihimäeltä aloittelemassa työskentelyä.


1326365822_img-d41d8cd98f00b204e9800998e


Valtteri ja Ramona suunnittelevat seuraavaa siirtoa.


1326365900_img-d41d8cd98f00b204e9800998e


C-pari (Maiju ja Katariina) ovat päässeet hyvään vauhtiin.


1326365971_img-d41d8cd98f00b204e9800998e


Maiju paistaa sipulia.


1326366014_img-d41d8cd98f00b204e9800998e


Jyväskylän Elisa Matero leikkaa kurkkua salaattia varten.


1326366098_img-d41d8cd98f00b204e9800998e


Lihapyöryköitäkin alkaa jo syntyä hyvää vauhtia.


1326366145_img-d41d8cd98f00b204e9800998e


Kaisa Korvenpää (Jyväskylä) noutaa sämpylät paistettaviksi.


Kaikki nuoret vaikuttivat erittäin taitavilta. Ainakaan maallikon silmä ei havainnut virheitä! Malliannokset on nyt kasattu, ja seuraavaksi tuomarit vetäytyvätkin arvioimaan pareja ja antamaan pisteitä. Tämän jälkeen kilpailijat saavat palautteen, jota seuraa luultavasti päivän jännittävin hetki, tulosten julkistaminen. Toivon kovasti onnea jokaiselle kilpailijalle!


Petra Puhakainen

Tiedottajaharjoittelija