Eilen kello 15.30 Taitajasemifinalistimme pääsivät tositoimiin, kun he aloittivat vitriinituotteiden valmistuksen. Tarkoituksena oli tehdä täytettyjä croissantteja 20:lle hengelle tuotekorin pohjalta, laittaa tarjolle etukäteen valmistettu unelmatorttu sekä valmistaa sämpylätaikina seuraavaa päivää varten.


1326357353_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

C-pari Maiju Rintala ja Katariina Närhi tutkivat ohjeita.


1326357539_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Työvälineet otetaan esiin.


Osa kilpailijoista näytti ottavan haasteen tosissaan vastaan, sillä he alkoivat tehdä töitä tuulispään lailla, kun taas toiset ottivat hieman rauhallisemmin, ja tutustuivat ohjeisiin ja välineisiin. Toinen keittiö oli selvästi kiireisempi kuin toinen. Kun croissantit saatiin uuniin, alkoi hetken kuluttuja keittiöissä leijua herkullinen tuoksu, joka sai allekirjoittaneenkin vatsan kurisemaan.


1326357594_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

B-pari (Lilja Sykiäinen ja Ria Turunen) ohjeistaa avustajaa. 


1326357656_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Valtteri asettelee jäisiä croissantteja pellille.

 

1326357712_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Porkkanan raastaminenkin voi olla näin vauhdikasta!

 

1326357754_img-d41d8cd98f00b204e9800998e 

F-parin Rosita Teiksala on myös saanut croissantit valmiiksi uuniin laittoa varten.

 

Kaikki kilpailijat vaikuttivat toimivan erittäin suvereenisti ja ammattitaidolla. Jokaisella parilla oli käytettävänään avustaja, jolta tarvittaessa saattoi pyytää esimerkiksi keittiövälineitä tai mausteita. Jotkut parit eivät tuntuneet käyttävän avustajaa lainkaan, kun taas toiset hyödynsivät erittäin tehokkaan oloisesti ylimääräistä käsiparia.

 

Kilpailun tuomarit kiertelivät ympäri keittiöitä ja arvioivat kilpailijoiden suorituksia. Kullekin tuomarille oli annettu oma osa-alue, johon kiinnittää huomiota kilpailijaparien suorituksissa. Itse jouduin vetäytymään kilpailun tuoksinnasta takavasemmalle, sillä keittiötilat eivät ole kovin suuret, enkä halunnut olla kiireisten kilpaparien jaloissa.


1326357845_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tuomari Tiina Ainoa tekee muistiinpanoja Riihimäen kilpailijoiden työskentelystä.


1326357895_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Päätuomari Arto Hakanen tarkkailee keittiön tilannetta.


1326357946_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ykköskeittiössä riitti vauhtia koko tehtävän ajan.


1326357989_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Jyväskylästä tulleet Ria ja Lilja jaksoivat hymyillä, vaikka kisa oli vielä tiukasti käynnissä.


1326358099_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tuomarit Kirsi Kaljunen ja Tiina Ainoa vaihtoivat ajatuksia.


1326358155_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Uunituoreet croissantit odottamassa täyttämistä.


1326358198_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Haminan parin Krista Bycking vaivaa sämpylätaikinaa.


1326358250_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Maiju ja Katariina croissanttien kimpussa.


Kello 17 kaikki parit olivat valmiita vitriinituotteidensa kanssa. Kilpailijat olivat onnistuneet tuottamaan mitä erilaisimpia, mutta yhtä kaikki herkullisen näköisiä croissantteja, sekä laittamaan kääretorttupalat kauniisti esille.  Tämän jälkeen cateringkisailijat vetäytyivät majoituspaikkoihinsa odottamaan seuraavan päivän koitoksia.


1326358299_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Valmiit täytetyt croissantit näyttivät suorastaan syötävän hyviltä.


1326358349_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kääretorttu- ja croissant-tarjottimet ovat valmiina arvioitaviksi.


1326358398_img-d41d8cd98f00b204e9800998e


Petra Puhakainen

Tiedottajaharjoittelija