Ensimmäiset vieraat saapuivat ravintola Säkäkokkiin järjestetylle juhlalounaalle kello 10.30, jolloin ensimmäinen kilpailija toivotti heidät tervetulleiks ja johdatti ruokailijat heille varattuun pöytään. Semifinalistien aloitusajat oli porrastettu alkamaan 10 minuutin välein. Aluksi tarjoilija esitteli vieraille mahdolliset aperitiivit sekä päivän menun. Listalla oli viisi eri aperetiivia, joista jokainen pöytä tilasi kaksi erilaista. Pääruoan kanssa juomana tarjottiin punaviiniä. Juhlalounaan menuun kuului alkuruokana sienikeittoa sekä kateleipä, pääruokana porsaannoisetit, peruna-juureskakku, parsakaalia, punajyyripyreetä ja punaviini-viikunakastiketta, sekä jälkiruokana karpalojäädyke. Jälkiruoan jälkeen tai sen kanssa saattoi tilata kahvin, teen tai Irish coffeen. Kaikki ruokalajit hoidettiin erilaisella tarjoilumenetelmällä; sienikeitto annosteltiin apupöydällä, pääruoka suoritettiin vatitarjoiluna, ja jälkiruoka oli aseteltu suoraan lautasille. Jokaiselle kilpailijalle oli annettu noin puolitoista tuntia aikaa hoitaa tarjoilu loppuun.
Aperitiivien valmistusta: jokainen pöytä tilasi kaksi Caipiroskaa ja kaksi alkoholitonta Mimosaa.
Taru Kekkonen tarjoilee juhlavieraille ruokajuomia.
Toisena kilpailun aloittanut Julia Keskinen on myös siirtynyt baaripöydän ääreen valmistamaan juomia.
Toini Sivonen kaataa vettä asiakkaille.
Kilpailija numero kolme, Henry Keskimäki.
Ravintolan toinen puoli täyttyi juhlavieraista nopeasti.
Herkullisen näköiset pääruoka-annokset katosivat nopeasti asiakkaiden suihin.
Kaikki kilpailijat pitivät erittäin hyvää huolta asiakkaistaan. Tarjoilijoiden kuului huolehtia ruokajuomien riittävyydestä sekä yleisestä viihtyvyydestä korjaamalla käytetyt astiat ripeästi pois. Heidän tuli myös osata vastata asiakkaiden esittämiin kysymyksiin ruoka-annoksista ja juomista. Joillekin asiakkaille oli etukäteen annettu roolit, joiden mukaan heidän oli kyseltävä tietoja vaikkapa erikoisruokavalioista. Kilpailijoiden oli myös osattava kertoa tarjoiltavasta viinistä yksityiskohtia.
Lopuksi, ruokailijoiden poistuttua kilpailijoiden piti siivota pöytä kauniin näköiseksi ja hoitaa ylimääräiset tavarat pois. Tuomaristo kierteli vilkkaassa ravintolassa arvioiden ja muistiinpanoja tehden. Välillä tuntui, ettei tehtäväalueella ollut tarpeeksi tilaa, sillä kymmenen kilpailijan lisäksi tilassa risteili kymmenkunta kilpailuavustajaa ja kuusi tuomaria. Päivä saatiin kuitenkin vietyä loppuun ilman suurempia kömmähdyksiä.
Do Thai Duong annostelee sienikeittoa lautasille.
Taru Kekkonen valmistaa Irish coffeeta.
Jani Keränen toimi kilpailun ajan lähinnä baarituomarina.
Do Thai Duong kerää lautasia pois.
Caipiroskat valmiina tarjoiltavaksi.
Emmi Mujunen kaataa viiniä maistettavaksi.
Henry Keskimäki ja Jere Laakso baaripöydän ääressä.
Raisa Hietanen on myös aloittanut sienikeiton annostelun.
Jani Keränen arvioi Riia Rantakiven suoritusta baaripöydän ääressä.
Emmi Mujunen on edennyt valmistamaan jälkiruokajuomia.
Keittiössä koottiin kauniin näköisiä tarjoiluvateja.
Porsaannoisetit lisukkeineen valmiina tarjottaviksi.
Riia Rantakivi keskittyy keiton tarjoilemiseen.
Annami Korkeamäki esittelee viiniä.
Kilpailussa hienosti tsempannut Jere Laakso annostelee asiakkaalle punajuuripyreetä. Jere oli ollut edellisen yön sairaana, mutta jaksoi koko kilpailun loppuun asti.
Annami Korkeamäki asettelee ruokia kauniisti ja asiantuntevasti lautaselle.
Riia Rantakivi ja Raisa Hietanen valmistamassa Irish coffeeta.
Noin kello 13.15 kaikki semifinalistit olivat valmiita ja jännittävä odotus tuloksista saattoi alkaa. Tuomarit vetäytyivät pohtimaan tuloksia, jotka saataisiin kuulla kello 16.
Petra Puhakainen
tiedottajaharjoittelija
Kommentit